dimecres, 30 de novembre del 2011

JOCS DEL MÓN

Els alumnes de 2n cicle i 3r cicle han après alguns de jocs d'altres llocs del planeta. Aquí en teniu l'explicació d'alguns d'ells:

JAN KEN PO
Joan Bennassar (3r) : El Jan Ken Po és de Xina i es pot jugar amb cinc nins, han de fer un quadrat i un es posa al mig, per després anar a derrotar a un nin del quadrat. Si guanya en va a derrotar a un altre i si perd queda en el lloc de l’altre nin.

Si creues les cames és les tisores, si juntes les cames és pedra i si obris les cames és paper. És pedra, paper, tisores en xinès.

Camille L. Degasa (3r) : Jan Ken Po és un joc de Xina. Es fan 4 grups de 5 jugadors cada grup. Es juga a pedra, paper, tisores amb les cames. Pedra: cames juntes. Paper: Cames separades. Tisores: Cames creuades. Si un guanya a un jugador del seu grup segueix cap a un altre jugador.

EL DRAC XINÈS
Francesc Adrover (3r) : El Drac Xinès és de Xina, han de fer una fila i el primer de la fila ha d’intentar agafar l’esquena del darrer. Per poder agafar l’esquena han d’estar agafats. S’ha de fer una fila de quatre o cinc.

GATA PARIDAElisa Ramón (3r) : A la Gata Parida es juga així, han de fer grups de quatre i s’han de col·locar en línia en una paret. Han d’estar preparats en fila i comencen. Han de treure els companys fora de la paret. Guanya el darrer que treu els companys defora. Les normes són aquestes: No val emprar els braços i si es desferren de la paret es seuen davant dels seus companys i esperen que acabi la partida. El joc de la Gata Parida és d’Argentina.

Catalina Gomis (5è) : Aquest joc és d’Argentina. Per jugar-hi hi ha d’haver almenys dos jugadors però com més millor. Hem d’estar aferrats a la paret i hem d’intentar desferrar els altres jugadors amb les espatles o la cintura. El darrer que quedi és el guanyador. Les normes són: No es poden treure als altres amb els braços o les cames i han d’estar aferrats a qualque lloc fort com la paret.

CHIENAMateu Crespo (6è) : És de Moçambic. El joc Chiena es juga així: És un cercle. Dos equips, un fora del cercle i l’altre a dins. L’equip atacant entre de nin a nin i intenta agafar els cons i dur-los enmig i després tornar-los a col·locar abans de l’impacti la pilota.

GEMO
Núria Fiol (4t) : És un joc d’Oceania que es juga que hi ha dos camps i dos equips. S’ha de decidir qui duu el Gemo, que és un esperit. El que duu el Gemo ha de córrer sense que el toquin fins al final de l’equip contrari. Si el toquen, el que l’ha tocat és el que duu el Gemo i ha de fer el mateix però al camp contrari. Cada pic duu el Gemo un equip diferent.Si arribes al final del camp contrari el teu equip té un punt.

FOOTBALL TAGMarta Espinar (5è) : Football Tag és d’Amèrica (EEUU). Es juga amb 2 equips, 1 pilota i un camp. Primer feim els equips, llavors dividim el camp i ja podem començar a jugar. Per jugar un dels jugadors d’un equip ha de tenir la pilota i ha de començar a córrer i si el toquen ha de passar la pilota a un company. Per aconseguir un punt s’ha d’arribar fins al final del camp contrari. El nin o persona que té la pilota es pot moure fins que el toquen o arriba a marcar punt.En aquest joc no s’eliminen persones.

Jeroni Pol (6è) : És d’Estats Units d’Amèrica. Normes: El jugador duu la pilota i s’ha d’aturar quan el toquen. No es pot prendre la pilota de les mans, no s’ha de pegar ni insultar. Grups: 2 equips. Explicació: Hi ha 2 equips, un té una pilota. Un d’un equip pot córrer o passar-la a un dels seus, però si el toquen s’ha d’aturar i l’ha de passar. Al darrera del camp hi ha una línia de cons i si la passen guanyen un punt. Guanya l’equip que té més punts.

Sebastià Barceló (6è) : Es juga amb dos equips, en un camp en forma rectangular. Al final de cada camp hi ha una zona apartada per una línia, aquests segments són la línia de gol. El joc consisteix en aconseguir dur la pilota dins l’espai apartat de l’altre equip. Si un jugador té la pilota i el toquen ha de passar la pilota a un del seu equip, si un jugador es fica amb la pilota dins l’espai restringit de l’altre equip és gol. Aquest joc és d’Estats Units (Amèrica). Les normes són: només es pot tocar la pilota amb les mans, no es pot prendre la pilota de les mans, etc.

PRIJAI CHERES NOJUA.Sofia Mas (4t) : El joc es diu Prijai Cheres Noju és un joc d’Ucraïna. Les normes són que per agafar la pilota o tocar-la, t’ha de passar per davall les cames i que han de xutar-la amb el peu per ferir a un jugador. Si incompleixen les normes s’eliminen i es seuen enterra. Els eliminats es poden salvar, si passa la pilota per el seu costat la pot agafar i es pot aixecar; per tirar els eliminats poden elegir tirar amb les mans o amb els peus intentant ferir a un altre, si el feren l’eliminat es salva i el ha ferit està eliminat.

Francesc Binimelis (6è) :Origen: Ucraïna. Normes: Es juga que hi ha una pilota. Només es pot llançar xutant amb el peu. Per agafar la pilota t’ha de passar entre les cames. Si et feren t’has d’asseure. Per salvar-te la pilota t’ha de passar per devora, i si l’agafes, has de tornar a tirar a ferir a un dels que està dret.

Joan Pep Ordoñez (5è) : Prijai Cheres Noju és un joc d’Europa (Ucraïna), es juga agafant la pilota i xutant-la amb els peus. Les normes són: per xutar la pilota abans ha de passar per davall les cames, però si ens toquen ens seiem a terra, si la pilota passa per davall els peus de qualcú i un altre l’agafa, el que l’ha agafada s’elimina, per salvar-nos hem d’agafar la pilota i ferir a qualcú, si estam asseguts la tiram amb les mans però també la podem tirar amb els peus si esteim drets, els que estan drets es poden moure però si tenen la pilota han d’estar aturats i xutar-la i es juga fins que vulguin aturar, perquè aquest joc pot ser infinit, també si en queda un de dret perquè un assegut la pot agafar i seguir el joc. No hi ha equips ni punts.













2 comentaris:

  1. Gràcies per aquesta pàgina, m'ha anat molt bé (:

    ResponElimina
  2. que xula es aquesta pagina web!!!!!!

    ResponElimina